Generel beskrivelse: Den ideelle Old English Bulldog er en trofast, modig, medium størrelse hund med et stort kraftfuldt hoved og en solid muskuløs krop.

Old English Bulldogs er atletiske og har meget godt helbred. Olde English Bulldog er fri for vejrtrækningsproblemer og i stand til at nyde udendørsaktiviteter undtagen ved ekstreme temperaturer. 

Deres temperament er stabilt og deres trofasthed gør dem til en tro følgesvend, en kompetent beskytter og til det ultimative familiemedlem.

Old English Bulldogs trives med at tilfredsstille deres ejere og er meget lydhøre.

Deres leve tid er mellem 10 og 14 år.

 


Hoved: Stort og der skal være en høj moderat nedsunken fuge mellem øjnene. Baghovedet skal være i samme højde som eller højere end hundens skulder højde.  Et smalt hoved eller et der virker for lille til kroppen er ikke tilladt.

 


Øre: Stritører på siden af hovedet er at foretrække. Hængeører er acceptable, så længe de er små og ikke hound agtige. Opretstående ører på toppen af hovedet burde betragtes som en seriøs fejl.

 


Snude: Snuden har et udtalt stop og moderat hængende læber. Den er bred, dyb og kort og moderat rynket. Biddet skal være underbid hvor underkæben skal være fremspringende i forhold til overkæben og bue let opad. Underkæbens fortænder skal være på en lige linie og det foretrækkes at hjørnetænderne ligger fremskudt på den samme linie for at give kæben mest mulig bredde. Overkæben er bred der hvor den er fastgjort til kraniet og opretholder denne bredde med kun en lille indsnævring forrest. Læberne, som kompletterer dannelsen af snuden skal mødes jævnt på snudens front.Overlæben er tyk og polstret og udfylder den plads i snudens front som dannes af underkæbens fremspring og støttes i siderne af underkæbens hjørnetænder. Derfor skal der være god afstand mellem hjørnetænderne så snudens front bliver bred og firkantet og moderat skrånende bagud set fra siden. Snuden skal være mindst 1 inch (=2, 54 cm) og ikke mere end 3 inches (=7,62 cm) lang. For lang snude (mere end 3 inches), saksebid eller lige bid er alvorlige fejl. Et skævt bid er en diskvalificerende fejl.

 


Øjne:  Moderate i størrelsen og langt fra hinanden. Alle farver er accepteret, dog er forskelligfarvede øjne ikke at foretrække. Unaturlig form eller udstående øjne er en særiøs fejl. Manglende pigment rundt om øjnene er uønsket. Skelen eller asymetriske øjne er en diskvalificerende fejl.

 


Næse:   Bred med åbne næsebor og ingen tegn på besvær med vejrtrækning. Næsen bør være skubbet op mellem øjnene. Næsen skal være ensfarvet, manglende pigment er en seriøs fejl. En næse uden pigment er en diskvalificerende fejl.

 


Hals:  Kort til medium længde og meget muskuløs ,i et med halsen. Skuldre og nakke bør smelte sammen så nakken ikke er adskilt.

 


Bryst:   Ribbenene skal være pænt rundet og brystet bredt og dybt. Dybden skal mindst gå til albuerne. Et hult eller smalt bryst skal betragtes som en seriøs fejl.

 


Ryg: Hanner skal syne firkantede og afbalancerede. Med forbehold til kropslænden bør tæver se ud som hannen. Ryggen skal være lidt højere end skuldrene og falde igen til halen. En lige ryg er accepteret så længe halen ikke starter parallelt med ryggen.

 


Skulder:  Skuldrene bør være godt tilbagetrukne med en markant vinkel for at tillade god bevægelse. Lige skuldre er en fejl.

 


Ben:   Forbenene skal være lige og langt fra hinanden. De må ikke bue, hverken ind eller ud. Der bør være en markant knoglefylde. Albuerne bør være relativt tæt på kroppen. Manglende knoglefylde er ikke ønskelig. Øst / Vest” forben er en seriøs fejl. Benene bør være meget muskuløse. Lige bagben er en seriøs fejl. Ko Knæ er en diskvalificerende fejl.

 


Bevægelse:   Hunden skal have en afbalanceret gang, der drives fra bagpartiet og fremover. Hunden må meget gerne syne kraftfuld når den går. Pas eller krabbegang er en seriøs fejl.

 


Poter:  Runde og tætte (både for og bag). Fodleddet bør være stærkt. Svage fodled og udadvendte poter er en diskvalificerende fejl.

 


Højde:  Hanner er ca. 45 - 50 centimeter ved skulderne. Tæver er ca. 43 – 48 centimeter ved skuldrene. 

 


Vægt:  Mellem22 - 31kg. for tæver og mellem 29 - 38kg. for hanner. Selvom højde og vægt der afviger fra standart ikke bliver tilskyndet, er der ingen straf (point) så længe hunden er vel proportioneret korrekt I udtryk og afbalanceret.

 


Farve:  Alle farver, undtaget merle, er accepteret. Der er ingen præferencer. Pelsen er kort. Flagrende eller lang pels er en diskvalificerende fejl. Der må ikke være tegn på pjusket pels ved hals eller poter, også en diskvalificerende fejl.

 


Hale:  En glat hale der naturlige når til knæene er foretrukket. En proptrækker hale eller kuperet hale er accepteret. Halen skal føres lavt og ikke over ryghøjde.

 


Temperament:  Af natur burde hunden være nysgerrig og glad. En mere frygtsom attitude kan forvæntes når hundes er hjemme, aggression rettet mod mennesker uden provokation er en diskvalificerende fejl.

 


 

Copyright Spangers Bulldog.
Do not use without written permission from owner of this site.